FAQ Thought Field therapy (TFT) consult

 • Heeft u de voorbereidende informatie al gelezen?
  Als u een consult wilt dan wordt verwacht dat u deze voorbereidende informatie heeft gelezen.
 • Hoeveel sessies heb ik nodig?
  Uiteraard is dit afhankelijk van het probleem. De therapeut kan een behandelplan voorstellen dat TFT combineert met een andere techniek. Voor kleinere problemen is wellicht een of twee sessies van een uur voldoende. Voor zwaardere problemen of een combinatie van problemen zijn meerdere sessie normaal. Er kan dan gestart worden met drie tot vijf sessies van een uur om te zien of een merkbaar resultaat te behalen is.
  Bij complicaties door Individuele Energetische Toxines (IET) of bijvoorbeeld bij zware medicatie zijn meerdere sessies nodig. Hoe minder een client last heeft van IET des te korter is de behandelduur.
  Met TFT kun je vrij snel een positieve verandering in je probleem verwachten.
 • Kunnen kinderen ook geholpen worden?
  Ja. Het is voor de werking van de therapie belangrijk dat wordt afgestemd op het probleem. Kunnen kinderen dat, bijvoorbeeld door er aan te denken en dan het ongemak te voelen, dan kan er binnen de  therapie sessie gewerkt worden.
  Kunnen (met name jongere kinderen) moeilijk of niet afstemmen dan kan alleen in een echte situatie (dus life) behandeling plaatsvinden. Dit is uiteraard niet altijd wenselijk.
  Neem contact op om overleg of behandeling mogelijk is.
 • Heb ik een afspraak van de huisarts nodig?
  Nee. Doorverwijzing door uw huisarts is niet nodig.
 • Vergoeding van de kosten door uw verzekeraar.
  Als u een Nederlandse aanvullende ziektekostenverzekering heeft en dan kunt u wellicht vergoeding krijgen door uw ziektekostenverzekeraar. Ik ben lid van een beroepsvereniging die erkend wordt door ziektekostenverzekeraars en er is een AGB-code en een praktijkcode. Het best kan de polis worden nagekeken of de behandeling binnen de aanvullende verzekering (alternatieve therapieën) valt. Heeft u geen Nederlandse ziektekostenverzekering, dan is het onwaarschijnlijk dat u vergoeding ontvangt van uw buitenlandse ziektekosten verzekeraar.
 • Als iemand een diagnose van psychopathologie heeft gekregen is het ten zeerste aan te raden dit te melden binnen het voorgesprek. Het kan dan voorkomen dat vereist wordt dat een behandeling met TFT uitgevoerd wordt onder supervisie van de behandelende therapeut/arts. Ook bij een zware depressie is uitvoering en begeleiding van de cliënt onder supervisie van een (huis)arts of instantie noodzakelijk vanwege bekende redenen.
  Overigens werkt TFT vaak heel goed in op depressie.
 • Echt of Maastricht is zo ver weg?
  Het kan zijn dat u ver van Echt of  Maastricht woont. U kunt dan overwegen van Voice Technology ™ (TFTVT) gebruik te maken. U kunt dan op afstand in uw eigen omgeving (privé dan wel werk) de behandeling ontvangen. Om dit mogelijk te maken is het TFT pakket beschikbaar.
  Doordat TFT zo snel kan werken en er vaak slechts enkele sessies nodig zijn, kan het ook een overweging zijn die verre reis toch te maken. En wat is ver? Wat met TFT kan worden bereikt in enkele sessies, kan met andere therapieën vaak pas in een veelvoud van tijd worden bereikt, als er al echt resultaat wordt geboekt. Als je dit afzet tegen de benodigde reistijd, is Maastricht of Echt dan nog zo ver?
  Er wordt ook wel eens geopperd een of meerdere consulten te koppelen met een weekendje Limburg en zo het nuttige met het aangename te combineren. Het is een idee...
 • Wat als ik er niet in geloof?
  Des te beter, een gezond kritische houding is prima. Als u maar wel in uw eigen ervaring gelooft. Als deze aangeeft dat het probleem vermindert of verdwijnt, dan is dat uw eigen ervaring.