Vooruit komen met TFT

Welkom bij Instituut v. Thought Field Therapy

Vooruit komen met TFT

Bent u op zoek naar een oplossing voor emotioneel ongemak zoals een trauma, dan vindt u hier informatie over Thought Field Therapy (TFT). Een methode die al voor veel mensen een langdurig werkende oplossing heeft gegeven.

Thought Field Therapy (TFT) is uitermate geschikt voor een kortdurende behandeling van psychisch emotioneel storende problemen zoals angsten, trauma’s, PTSS/PTSD, stress, psychisch emotioneel ongemak, emotionele blokkades, psychische overbelasting, burn-out, stemmingen en depressie.
Ook de zware trauma’s opgelopen in oorlogsgebieden (als soldaat of als slachtoffer) of in de thuissituatie (misbruik of onderdrukking) kan TFT direct helpen.
Voor u kan dat betekenen dat de emotionele last die u draagt vermindert of zelfs geheel verdwijnt.
In deze website kunt u daar meer over lezen. In de links kunt u verhalen van anderen ervaren.

Gun uzelf het succes van het doorbreken van die blokkade waar u zo tegen aanhikt. Met deze therapie is er een grote kans dat dit lukt. Voor degene die slachtoffer zijn van geweld, wordt een vrijer mens.
Zet een stap vooruit met de hulp van TFT en creëer een andere toekomst voor uzelf en uw medemens.

U kunt met TFT worden geholpen op locatie als u op reisafstand woont van Echt en Maastricht, beide in Limburg, Nederland. Het kan ook zijn dat u van verder komt, te ver om te reizen. Ook dan kunt u worden geholpen. Als we met elkaar kunnen praten dan kan ik u begeleiden via de TFT VT procedures.  Hoe dat kan en hoe dit in zijn werk gaat leest u op deze site.

Als u Nederlands of Engels spreekt of iemand heeft die dat voor u kan doen, kan ik u begeleiden. Waar u ook bent via telefoon of via Skype. De belangrijkste voorwaarde is dat we kunnen praten. Uit uw stem kan ik de behandelpunten halen die voor u op dat moment nodig zijn. Hoe dat kan leest u bij ‘Voice Technology’.

Bent u zelf werkzaam als begeleider, therapeut of Personeelsmanager van mensen die mentaal/emotioneel storende problemen ondervinden in hun dagelijks leven of werk dan kunt u hun een plezier doen als ze maar niet door die ene blokkade heen komen. Of erger nog, er wel doorheen komen maar terugvallen. Een behandeling met gebruik van TFT kan dan een blijvende doorbraak creëren. Na de behandeling krijgt u, uiteraard met toestemming, feedback over het verloop van de behandeling. Daarna kunt u verder gaan in het begeleiden van de cliënt of medewerker.

Ondervindt u hinder in het halen van uw doel in het werk door stress, omgaan met anderen, blokkades of spreekangst, dan kunt u geholpen worden. In voorkomende situaties kan dat zelfs vlak voordat u die belangrijke bespreking of bijeenkomst heeft, zodat u zelfverzekerder overkomt.

Vele mensen onder andere uit de Randstad (zoals Den Haag, Amsterdam, Utrecht), Brabant, Gelderland (zoals Nijmegen en Arnhem), Friesland, Flevopolder, de Achterhoek, België (zoals Antwerpen, Limburg) en de Belgische Ardennen hebben de weg naar mij gevonden. Ook vanuit Duitsland komen mensen om geholpen te worden, De mensen vanuit Duitsland spreken dan wel vaak Nederlands of Engels.

Maak de stap voorwaarts. Neem contact op zodat we het doel en de inzet van TFT voor jou,  kunnen bespreken.

Hieronder zijn een aantal links waar u informatie over TFT door anderen kunt vinden.
Praktijk voorbeelden
Wat is Thought Field Therapy
Voice Technology
Veel gestelde vragen


Ik dank u voor uw aandacht en als u geholpen wilt worden neem dan contact met mij op om een echte stap voorwaarts te maken.

Ronald Martens
Therapeut

 

Verder onderzoek

Verder onderzoek

Het onderzoek naar het ‘hoe en waarom’ van TFT gaat steeds verder. Er is veel statistisch onderzoek aanwezig over de effecten van TFT op emotioneel storende problemen. Geïnteresseerden met een wetenschappelijke interesse kunnen contact opnemen met Dr. Roger J. Callahan. Het werkterrein wordt nu uitgebreid van psychisch-emotioneel naar de medisch lichamelijke kant.

TFT is in staat de Heart Rate Variability waarde ofwel HRV-waarde te beïnvloeden.  De HRV is het verschil in milliseconden tussen twee hartslagen. Is dit zeer sterk gelijkmatig dan is dat zeer ongezond. Gezonder is het als er variatie (in milliseconden) zit tussen de verschillende hartslagen. De HRV waarde heeft een bandbreedte die als optimaal wordt gezien voor gezonde mensen. Afwijkingen van die bandbreedte geven een verhoogde kans op mortaliteit door (specifieke) hartziekten. De laatste inzichten in de HRV leiden ertoe dat de HRV-waarde zelfs gezien wordt als een indirecte maat van de werking van het autonome zenuwstelsel. Er is op dit moment geen andere techniek bekend die de HRV-waarde zo dramatisch positief kan beïnvloeden in zo'n korte tijd als TFT. Uit onderzoek is bekend dat de HRV-waarde met 20% kan stijgen als iemand een hardlooptraining van een half jaar volgt. Na TFT sessies zijn grote stijgingen in de HRV-waarde van 100% en veel meer genoteerd en dit in slechts enkele minuten tijd! Voor cardiologen is dit een interessant gegeven. De HRV meting verloopt via het 5 minuten protocol.

Over het algemeen kan gesteld worden dat als de HRV-waarde opschuift naar een betere of optimale waarde, dat het zelfhelend of zelf-herstellend vermogen van die persoon toeneemt. Eenvoudig gezegd ”De persoon wordt er gezonder op”.

Er zijn verder onderzoeken bekend die op andere fysieke terreinen van waarde kunnen zijn. Dit is echter experimenteel. TFT kan complementair worden toepast bij diverse fysieke klachten. Naast de mentaal emotionele kant is er ook de mogelijkheid om negatieve bij-effecten van zware medicatie te verminderen. Dit is onder andere bij kankermedicatie en HIV (coctails) medicatie geobserveerd. Verder is er de mogelijkheid om pijn te beïnvloeden met Thought Field Therapy. Er is verder bekend dat een negatieve polariteit (meetbaar in milliVolt) van weefsel kan worden verschoven naar meer neutraal tot in het positieve gebied. Er wordt  gesuggereerd dat een positieve polariteit van het weefsel het zelf-herstellend vermogen van het weefsel bevordert.