Instituut voor Thought Field Therapy te Maastricht en Echt, Limburg

Thought Field Therapy (TFT) heeft een zeer grote resultaat score bij diverse emotioneel storende problemen. Met veel andere TFT therapeuten ter wereld kan ik stellen dat er resultaat kan worden geboekt in vaak zeer korte tijd. Het fijne van TFT is dat het meteen werkt zonder neveneffecten of dat het helemaal niet werkt. Als er positief effectoptreedt binnen één sessie dan kun je stellen dat dit dooe de TFT therapie komt.  Dit in tegenstelling tot de meeste andere psychotherapieën waar pas na lange tijd blijkt of er (enig) resultaat verkregen wordt. Het effect dan alleen aan de therapie toeschrijven is dan een stuk lastiger. Andere invloeden hebben in de tijd meer kans.

Als psychodynamisch therapeut en integraal hypnotherapeut ben ik gewend te werken met trance en het onbewuste van mensen. Uit ervaring van andere therapeuten en mijn eigen ervaring blijkt dat voor een aantal psychisch-emotioneel storende problemen er slechts bij een kleine groep cliënten substantieel resultaat te behalen is, zodanig dat gesteld kan worden dat de cliënt klachtenvrij is. De meerderheid van de cliënten kan leren met het probleem te leven na een, wellicht langdurig, behandelingstraject. Dit geldt helaas voor de meeste psychotherapieën. Het begrip ‘genezing’ van een psychisch-emotioneel probleem wordt over het algemeen niet gebruikt. Hoe zou je dat ook dienen te definiëren? Dat andere psychotherapieën slechts een beperkte mate van succes hebben kan nu worden verklaard. Het heeft te maken met het feit dat de oorsprong van een emotioneel storend probleem door de meeste psychotherapieën niet wordt verwijderd of onwerkbaar gemaakt. Binnen TFT wordt nu gesteld (met wetenschappelijke onderbouwing gesteund door statistiek op de geboekte resultaten) dat de oorsprong van een emotioneel storend probleem in een gedachteveld ligt. De oorsprong ligt volgens deze verklaring dus buiten de hersenen. In de hersenen gebeurt uiteraard wel heel veel. Andere conventionele psychotherapieën kunnen zinvol zijn om uzelf beter te leren kennen. Bij gedragswijzigingen kunnen andere therapieën zinvol zijn.
Hiermee stel ik dat de overlast door mentaal-emotionele problemen in de regel op te lossen zijn met TFT of sterk te verminderen zijn. Als er daarnaast gedragswijzigingen nodig zijn dan zijn andere therapeutische technieken ook nodig.

 

Omdat ik heb ervaren dat cliënten zo goed reageren op TFT en omdat na grondige bestudering van TFT mij de kracht en potentie van deze techniek duidelijk is geworden heb ik het Instituut voor Thought Field Therapy opgericht te Maastricht, Limburg. Binnen dit instituut wordt TFT gebruikt voor een breed scala van emotioneel storende problemen zoals onder meer (ernstige) stress, trauma, enkelvoudige fobieën en andere angsten. Ook bij andere problemen zoals depressie, burn-out of futloosheid kan TFT worden gebruikt. TFT kan ook worden gebruikt voor prestatievergroting bij leren, werken of sporten doordat het in staat is blokkades op te heffen. TFT kan bij ieder emotioneel storende klacht worden toegepast! TFT maakt het mogelijk echt resultaat te boeken voor uw psychisch-emotionele klacht.

Binnen het Instituut voor Thought Field Therapy wordt nauw samengewerkt met Effeta, training, coaching en therapie. Binnen Effeta wordt gewerkt met haptonomie, haptotherapie en psychodynamische therapieën en hypnotherapie en daarbij Thought Field Therapy. 
Binnen Effeta wordt aandacht gegeven aan bewustzijnsontwikkeling. TFT wordt binnen Effeta vaak ingebed in een breder behandel- of coaching programma.

Therapeut

Ronald Martens TFT-dx, TFT-Adv

Mijn naam is Ronald Martens (m) en ik ben als TFT therapeut getraind door Roger J. Callahan (de ontwikkelaar van TFT) op het TFT-dx en TFT-Adv niveau. Het TFT-Adv niveau maakt gebruik van de krachtige TFT VT procedures. Daarnaast heb ik bijgedragen aan de TFT met een ontdekking die Individueel Energetische Toxines (IET) kan behandelen. De procedure is de krachtigste manier om IET's te kunnen behandelen. Tot op heden blijkt het een zeer robuuste methode die in de tijd stand houdt! Ik heb de procedure gedeeld met andere TFT therapeuten wereldwijd zodat meer lastige klachten behandeld kunnen worden. De procedure om IET's op te lossen wordt op het hoogste niveau (TFT-Adv en Voice Technology) onderwezen.

AGB code: 90030435 en Praktijkcode: 90071408.
Nederlandse beroepsvereniging van Hypnotherapeuten NBVH lidnr: 04093
Registratienummer RBCZ®: 403221R
SHO-registratienummer: 114966-113963

Praktijkadres: Dopplerdomein 2A Maastricht-Randwyck
Postadres en praktijkadres: Dorpstraat 13-15, 6102 TP Echt

Ronald Martens
Tel. 06 - 55342478 

Als psychodynamisch therapeut  (waaronder de vakgebieden Integraal hypnotherapeut, regressie- en reïncarnatietherapeut) kan ik TFT naadloos inzetten waardoor een zeer krachtig therapeutisch instrument ontstaat dat al velen heeft geholpen.

Ik ben heldervoelend en krijgt door die kwaliteit dingen mee die voor de cliënt wellicht zelf verborgen zijn. Iets dat binnen het therapeutisch proces van grote waarde is voor de cliënt. Door deze eigenschap in te zetten kan er zeer doelgericht aan een klacht worden gewerkt. Cliënten ervaren dat als dat er iemand is die daadwerkelijk begrijpt en bij gelegenheid mee voelt wat de cliënt voelt.
Het is daarmee begrijpelijk dat ook veel gevoelige mensen naar de praktijk komen.

Verder is vermeldenswaardig dat ik vanaf 1989 werkzaam ben geweest als ingenieur bij grote bedrijven en sinds 1995 als afgestudeerd MBA’er en als zelfstandig ondernemer werkzaam ben geweest voor bedrijven. Sinds 2003 ben ik werkzaam als therapeut; dit vloeit voort uit mijn eigen bewustwordingsproces dat werken met én voor mensen voorop stelt. ik ben onder meer geïnteresseerd in het begeleiden van mensen in hun bewustwording. Dit heeft geleid tot een methode voor (hoog) gevoelige mensen die ze heel dicht bij zichzelf brengt. Hierin wordt onder meer geleerd te gronden, en heel goed af te schermen en nog meer ... Deze methode Heart Waves genaamd heeft geleid tot een zelfhulpboek Heart Waves.

 

Echt

Echt per auto:

Via onder meer www.routenet.nl zoeken op Dorpstraat 13-15 6102 TP Pey- Echt kunt u de route naar onze praktijk in Echt vinden. Onze praktijk bevindt zich vlak bij de N295, Rijksweg-Zuid.

Echt per bus:

Via de routeplanner van het openbaar vervoer kunt u de busroute bepalen.

Echt per trein:

Trein: U kunt ook per trein reizen. U dient dan Station Echt te kiezen. Met de treinplanner van de NS kunt u de treintijden opzoeken.
De loopafstand van het station naar de praktijk is ongeveer 12 tot 15 minuten. Als u het station uitloopt gaat u linksaf richting de spoorwegovergang. Na oversteken van het spoor volgt u het kaartje.
Houdt er rekening mee dat de Dorpstraat een lange straat is. Als u de weg vraagt kunt u het beste de Dorpstraat te Pey-Echt vragen richting 'Slek'.

Maastricht

Te voet of met de fiets

bent u te voet of met de fiets dan kunt u in het kaartje hierboven kijken hoe u bij de Dopplerdomein 2 te Maastricht komt.

Effeta Maastricht per auto:

Middels de link routenet.nl en het invoeren van 'ik wil naar', het adres 'Dopplerdomein 2 Maastricht', of de postcode '6229 GN', en door 'vertrek van' gegevens in te voeren en dan 'Plan route' aan te klikken wordt de routebeschrijving naar de praktijk van Effeta getoond.

De dopplerdomein is onderdeel van een voetgangersgebied. In de buurt zijn verschillende parkeerterreinen waar de auto kan worden geparkeerd. Verder kunt u in een straat in de buurt parkeren. Als het heel druk is kan ook in het congrescentrum Mecc worden geparkeerd.

Effeta Maastricht per trein:

Ga de trap bij het perron omhoog. Sla boven aangekomen rechtsaf en volg de weg omlaag. Na ca. 400m bevindt zich aan uw rechterhand het Mecc. 
Loop verder (westwaarts) langs het Mecc richting de praktijk.
De weg buigt op het eind af naar rechts, daar is het voor fietsers en voetgangers mogelijk linksaf te slaan.
Ga linksaf en loop het plein op. Op het plein bevindt zich een ronde plantenbak. Aan de rechterhand bevindt zich de ingang van de praktijk van Effeta.
Ga de deur door en aan het eind van de kleine gang is de aan de linkerkant de ingang van de praktijk. Klop om aan te geven dat u er bent. Op de website 9292.nl kunt u plannen hoe u bij de Dopplerdomein komt.

Effeta Maastricht per bus:

Bushaltes: Er zijn in de buurt vier uitstapplaatsen. Op de website 9292.nl kunt u plannen hoe u bij de Dopplerdomein komt.

 

 

Contact

Locatie

Praktijkadres: Dopplerdomein 2A Maastricht-Randwyck
Postadres en praktijkadres: Dorpstraat 13-15, 6102 TP Echt

Thought Field Therapy

Ronald Martens
Tel. 06 - 55342478

AGB code: 90030435 en Praktijkcode: 90071408.
Nederlandse beroepsvereniging van Hypnotherapeuten NBVH lidnr: 04093
Registratienummer RBCZ®: 403221R
SHO-registratienummer: 114966-113963
KvK nr. 14633559